به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محسن قرائتی شامگاه پنجشنبه در اولین گردهمایی استادان قرآن و حدیث جامعه المصطفی العالمیه(ص) بر لزوم حضورهمه آحاد ملت در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد.
وی در ادامه با اشاره به تحقیقات و پژوهشهای زیادی که در حوزه و دانشگاه صورت میگیرد بر لزوم پرهیز از تحقیقات بیفایده تاکید و تصریح کرد: برخی با هزینههای گزاف به تحقیقاتی میپردازند که فایده چندانی برای کشور و مردم ندارد.
توجه به قرآن و نهج البلاغه در حوزه
این مفسر قرآن با اشاره به دروس حوزه که عمدتا به اصول و فقه می پردازد افزود: من نمی گویم اصول و فقه در حوزه نباشد و تدریس نشود اما باید ببینیم سهم قرآن و نهج البلاغه چقدر است.
وی با بیان اینکه در حوزه به تفسیر قرآن و تدبر در قرآن کم پرداخته میشود تصریح کرد: از این بابت در آخرت مغبون خواهیم بود و باید جوابگوی مهجوریت قرآن باشیم.
حجت الاسلام قرائتی بیان داشت: آیت الله خویی در اواخر عمر خود آرزو کرده بود که ای کاش به اندازهای که به دروس فقهی پرداخته بود به قرآن میپرداخت اما متاسفانه برخی طلاب از اینکه وارد عرصه تفسیر قرآن شوند احساس خجالت می کنند.
دروس و متون بسیار قطور تلخیص شود
وی با تاکید بر اینکه باید سهمیه هر درسی در حوزه به اندازه لازم باشد اضافه کرد: یکی دیگر از کارهایی که حوزه باید به آن توجه کند نهضت تلخیص دروس و متون بسیار قطور است که طلاب و دانشجویان توان خواندن آن را ندارند.
رئیس ستاد اقامه نماز تصریح کرد: نباید شهریه در حوزه براساس سطح درسی و پایه اول تا چهارم باشد بلکه باید براساس میزان آشنایی با تفسیر قرآن ارائه شود.
وی با بیان اینکه ما برخی موارد حوزه زده هستیم گفت: برای رسیدن به پیشرفت گاهی باید برخی رسوم حوزه را که منبع قرآنی و روایی ندارد کنار بگذاریم.
کتاب خنده و گریه چاپ می شود
قرائتی با بیان اینکه منابر تنها نباید با گریه همراه باشد بیان داشت: در اسلام خنده و گریه با هم است و من هم براین اساس به زودی کتاب خنده و گریه را منتشر خواهم کرد تا الگویی برای طلاب باشد.
وی با تأکید مجدد بر لزوم پرداختن به تدبر و تفسیر قرآن اظهار داشت: علامه طباطبایی معتقد بودند که هر دو سال یکبار نوشتن تفسیر جدید لازم است و واقعا هم همین طور است چون مطالبی که در تفسیر نمونه وجود دارد در المیزان نیست.
رواج تدبر در قرآن
رئیس ستاد اقامه نماز کشور بر لزوم تدبر در قرآن و استخراج و برداشت مطلب از سوی دانشجویان و طلاب تأکید کرد و گفت: ممکن است برخی برداشتها تفسیر به رأی باشد اما رواج تدبر میتواند انس جامعه را با قرآن بیشتر کند.
حجت الاسلام قرائتی همچنین بر لزوم چاپ تفاسیر قرآن متناسب با نیازهای هر صنف و قشر تاکید کرد.